НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
Събитие на 2008 г. за Варна:
МЕМОРАНДУМЪТ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО НА НОВИЯ КОНТЕЙНЕРЕН ТЕРМИНАЛ
Подписването на меморандума между правителството на България и Община Варна за строителството на нов контейнерен терминал и преместването на Пристанище Варна-изток във Варненското езеро бе обявено за събитието на 2008 г. за Варна. Това стана на 28 март т.г. в Радио Варна по време на третата сесия на клуба „Създатели на общественото мнение”. Инициатори на събитието и този път бяха Икономическия университет, Програма „Море” на БНТ, социологическата агетция „АПЕА план” и Радио Варна. Гласуването бе предавано директно в ефир, с оповестяването на всички междинни резултати, получени в групите на гражданите, експертите и журналистите. Водещият предаването Христо Гинев – главен редактор на Радио Варна, и главният организатор – Илко Тодоров от Икономическия университет и „АПЕА план” дадоха възможност за защита на всички издигнати тези, но в крайна сметка бяха улеснени от единодушието на трите групи, които посочиха едно и също събитие.
Всички участници се обединиха зад становището, че определянето на това събитие е всъщност е един вид кредит на доверие към тези, които от тук нататък ще осъществяват големия проект, който ще промени облика на морската ни столица. От общо 16 събития, определени от групата на журналистите като най-важни за Варна през 2008 г., имаше и още едно събитие, свързано с морето: подписването на договора за продажба на 70 % от активите на Параходство БМФ, както и две събития, свързани с водните спортове: олимпийската титла по гребане на Румяна Нейкова и официалното откриване на плувния басейн „Алекси Алексиев”.
МВ
Снимки МВ
Водещият Христо Гинев
Организаторът Илко Тодоров
Най-активна бе групата на журналистите.
Най-многобройна бе групата на гражданите.:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::