НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
Volvo Ocean Race:
НОВИ ПРОБЛЕМИ ЗА TELEFONICA BLUE
Повреда във форщага „спъна” временният лидер в V етап Telefonica Blue и испанците започнаха постепенно да губят преднината си. Проблемите за екипажа на шкипера Боуи Бекинг започнаха още от старта в Циндао, когато яхтата заседна на необозначена плитчина и стартира близо 20 часа след противниците си. През по-голямата част от изминалите двадесет дни от етапа на борда на Telefonica Blue непрекъснато се занимаваха с ремонт на грота и въпреки това оглавиха подреждането малко след преминаването на контролната врата при 35-ия паралел. В 17:40 GMT на 6 март, Боуи Бекинг информира щаба на Volvo Ocean Race за повреда в един от предните щагове. Мачтата е допълнително укрепена с няколко фала и Telefonica плава с намалена ветрилна площ.
Blue продължава да води, следвана на 21 мили от PUMA, на 41 от Ericsson 4 и на 94 мили от Green Dragon. Продължава самотното плаване на север на Ericsson 3, които са на 128 мили от лидера.
СТАНИСЛАВ ВИКТОРОВ:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::