НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
Volvo Ocean Race:
TELEFONICA BLACK И DELTA LLOYD ВЕЧЕ СА В
РИО

Две от яхтите, които е стартираха в V етап на Околосветската ветроходна регата, пристигнаха в Рио де Жанейро. След разтоварването от контейнеровозите, екипажите на  Telefonica Black и Delta Lloyd започват подготовка за следващия етап от състезанието, който по програма трябва да започне на 11 април. Все още няма никаква информация за намеренията на Team Russia, напуснал надпреварата в началото на годината заради финансови затруднения.
Петте екипажа борещи се за точки в V етап от Циндао до Рио са все по-близо до ветроходния Еверест – нос Хорн. Начело на флотилията, вече на по-малко от 4000 мили от финала, продължава да е екипажът на Ericsson 3. През последните денонощия най-близките преследвачи Ericsson 4 и PUMA успяха да съкратят преднината на неочаквания водач на малко повече от 100 мили. Далеч назад са Green Dragon и Telefonica Blue, при които са и най-интересните събития.
Въпреки че организаторите на околосветския ветроходен маратон „поставиха” две задължителни „ледени врати” в Южните ширини, срещите с айсберги не можаха да бъдат избегнати. За една нощ „драконите” наблюдават три малки ледени къса – един наветрено от тях и два подветрено. Новината за айсберги нормално изостря вниманието на нощните вахти, но и ражда неочаквани предложения. На борда на Неудачник №1 за етапа Telefonica Blue са започнали акция за убеждаване на шкипера Боуи Бекинг да „слезе още по-южно”, за да могат някои да осъществят мечтата си – да видят айсберг отблизо...
СТАНИСЛАВ ВИКТОРОВ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::