НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
УСПЕШНА ГОДИНА ОТЧЕТЕ СК „ЧЕРНО МОРЕ-БРИЗ”
Състезателите от варненския СК „Черно море-Бриз” запазиха челните си места в националните ранглисти и през 2008 г. В отчета на председателя Петър Ташев на пред Общото събрание на клуба обаче, като най-добро постижение бе посочен договорът, с който черноморци получиха базата си на Варненското езеро. Датата 23 септември 2008 г. заема особено място в близо 30-годишната история на клуба. На този ден управителят на Варненска област Христо Контров връчи документите за владение на Гребно-ветроходната база за 15 години. Този акт ще позволи на ръководството, състезателите и треньорите в СК „Черно море-Бриз” да работят при нормални условия и да защитят реномето си на един от най-успешните спортни клубове във Варна.
В кану-каяка състезателите на треньорите Христина
Иванова и Мая Иванова спечелиха 15 медала от държавни шампионати. При мъжете сред призьорите са Йордан Йорданов, Свилен Йорданов, Светослав Христов, и Симеон Стойчев (мъже), а при юношите с две шампионски титли се отличи Васил Иванов. Клубът заема 8-мо място в класацията на БФКК. Двама състезатели попаднаха в националния отбор - Александър Григоров и Светослав Христов.
Състезателите по ветроходство с треньор Валентин Иванов се окичиха със 111 отличия от регионални, национални и международни прояви в детските и олимпийски класове и в регатите за килови яхти. От Национални първенства са спечелени 17 медала (5 златни, 5 сребърни и 7 бронзови), от регатите за Купа България - 10 отличия (2 златни, 2 сребърни и 6 бронзови). Шампиони на България в своите класове станаха Михаела Лазарова/Ива Недева (420), Пепа Мавродиева (Рейсборд и Фънборд), Александър Лазаров/Тихомир Тотев (470) и екипажът на яхта „Карамел” с шкипер Милен Иванов (Килови яхти). Носители на националните купи - яхта „Зефир” (шкипер Росен Марангозов) и Тихомир Тотев (Лазер Радиал).
СК „Черно море-Бриз” бе организатор на две международни регати, пет регионални и на Държавното първенство за олимпийските класове.
СТАНИСЛАВ ВИКТОРОВ











:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::