НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
МИНИСТЪРЪТ НА ОТБРАНАТА НИКОЛАЙ ЦОНЕВ БЕ НА ПОСЕЩЕНИЕ В БУРГАСКИЯ ГАРНИЗОН
Министърът на отбраната Николай Цонев и началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков посетиха на 19 март  Военноморска база Бургас. Това е част от програмата на министър Цонев за среща с военнослужещи от Българската армия в страната. В района на базата те бяха посрещнати от командира на съединението бригаден адмирал Георги Мотев. Почетен караул отдаде военни почести, след което премина в тържествен марш. В церемониала взе участие и Представителният духов оркестър на ВМС. След това официалните гости, съпроводени от командващия ВМС вицеадмирал Минко Кавалджиев, се срещнаха с личния състав в киносалона на поделението. Министърът на отбраната поздрави военните моряци с успешното изпълнение на плана за модернизация на ВМС и запозна военнослужещите с хода на процедурите по приемането на новия Закон за отбраната и Въоръжените сили, както и с непосредствените позитивни промени, които се отнасят до службата на офицерите, старшините и матросите от ВМС. След това министър Цонев и генерал Стойков отговориха на въпроси на военнослужещите.
По-късно в Бургас министър Цонев откри Център за индивидуално социално обслужване (ЦИСО) и Дневен център за ветерани на Министерството на отбраната и Българската армия. Проектът “Център за индивидуално социално обслужване” включва изграждане на 12 центъра в големите военни гарнизони: София, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Шумен, Велико Търново, Плевен, Карлово и Казанлък. Центровете за индивидуално социално обслужване имат за цел осъществяването на непосредствен контакт на всички категории потребители на социални услуги от системата на Министерството на отбраната и Българската армия за реализиране на техните социални права и потребности. Във Военния клуб в Бургас бяха поканени и представителите на четирите военнопатриотични съюза, на които по повод  инициативата „100 години независимост”,  бяха връчени почетни карти на офицери от резерва.
Днес, 20 март (петък) от 11.00 ч.  министър Николай Цонев и генерал Златан Стойков ще участват в тържествената церемония по присвояване на почетното име на фрегатите „Верни” и „Горди” от състава на Военноморска база Бургас. Официални гости на церемонията са министърът на отбраната на Кралство Белгия Пиетер де Крем, посланикът на Кралство Белгия Н. Пр. Марк Михалсен, областният управител на Бургаска област Любомир Панталеев и кметът на Бургас Димитър Николов, група флотски ветерани.
Атанас Панайотов

:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::