НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
ГРИМАЛДИ ИСКА ЗАБРАНА ЗА 30-ГОДИШНИТЕ
КОРАБИ

Президентът и собственик на компанията Grimaldi Group Емануел Грималди направи неочаквано и много сурово предложение: да се забрани експлоатацията на всички съдове от 30-годишна възраст нагоре. Според него това веднага ще реши много проблеми.
Като първа крачка в това отношение Грималди предлага корабите на такава възраст да не могат да посещават пристанищата на Европейския съюз. Това ще позволи веднъж завинаги да се приключи въпросът с подстандартния флот и ще реши редица други проблеми – от замърсяването на околната среда до безопасността на корабоплаването. Моментът е много подходящ за такава радикална мярка. В сегашната обстановка на глобална икономическа криза масовото бракуване на старите съдове ще стане сравнително безболезнено заради големия излишък на корабен тонаж. А и самите съдове сега вместо печалба носят загуби и неоправдани разходи за собствениците си.
Grimaldi Group е семейна компания, една от най-големите в корабоплаването в Европа. Съвсем наскоро тя предаде за скрап 4 кораба.
МВ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::