НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
НОВО НАЧАЛО В ПОДГОТОВКАТА НА СЪДИИТЕ ПО
ВЕТРОХОДСТВО

На 21 и 22 март в Поморие се състоя първият съдийски семинар, на който представители от колегиите във Варна, Бургас и София се запознаха с новите Състезателни правила по ветроходство 2009-2012 г. Със сбирката в Поморие Българската федерация по ветроходство (БФВ) стартира програма за повишаване квалификацията на родните съдии по ветроходство от всички нива, с оглед на предстоящите международни регати в България през следващите няколко сезона и след анализ за представянето на съдийските комисии през последния четиригодишен период.
Един от основните проблеми през последните години е постоянно увеличаващия се брой състезания у нас. За последните четири години броят на регатите в България от 32 през 2005 г., достигна до 46 през 2008 г. Много от тях обаче не се провеждат на необходимото ниво. Проблеми се наблюдават както при съдийството на вода, липса на добре квалифицирано жури, недобра организация, липса на елементарни условия за състезателите на брега.
През август т.г. Варна е домакин на Европейското първенство по ветроходство за олимпийския клас “Фин”. През 2010 г. България е домакин на Балканиадата, а в периода 2011–2014 г. БФВ ще кандидатства за домакин на първенства в следните класове – уиндсърф (рейсборд или формула уиндсърф), „Оптимист”, „Лазер”, „420” и „470”, както и “Фин” – мастърс.
СТАНИСЛАВ ВИКТОРОВ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::