НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 
Представяме ви:
PASSENGER SHIP TRAINING IMPLEMENTATION
Със съдействието на ИК „Стено” – Варна, излезе от печат трудът на доц. д-р Янчо Бакалов Passenger Ship Training Implementation („Обучение на борда на пътническия кораб”).  Изданието от осем печатни коли представлява методически сборник от курсове по съвременни стандарти, предназначени главно за екипажите на пътническите кораби, за който авторът няма претенциите за оригинално научно-изследователско постижение. Обобщени са добрите практики, анализирани са документи, касаещи приложната област, дадени са кратки методически указания, касаещи главно офицерския състав от всички нива, ангажиран с подготовката на членовете на екипажа на борда на кораб по модули, обявени с Модел-курса на IMO.
Подобно четиво същият автор беше издал преди 10 години. Сега материалът е допълнен с възникналите във времето новости, а особено ценно е събирането в едно на голям обем ресурс по темата, достъпен посредством актуални електронни адреси за ползване, които авторът е посочил, както и представянето на конкретни стандарти и форми, предявявани като изисквания към членовете на екипажа от застрахователни компании и от морски администрации. Сборникът е на английски език.
„Морски вестник” има информацията, че до края на годината ще излезе още една книга от същия автор, посветена на интегрирания модел за налагане на безопасно мореплаване. Става дума за сериозно изследване, което вече е в ръцете на строги рецензенти.
МВ