НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 
И РЕГАТА „БАЛЧИК`2009” „ПАДНА” ОТ КАЛЕНДАРА
Последната надпревара за килови яхти от Календара на Българската федерация по ветроходство за 2009 г. - регатата „Балчик`2009”, няма да се състои. Така сезонът ще приключи с Държавното първенство за килови яхти, домакин на което от 24 до 27 септември е Морски клуб „Балчик”. „След преговорите със старите ни партньори, както и с нови потенциални спонсори се установи, че не сме в състояние да съберем нужните средства за провеждане на качествена регата. Считам, че всички сте се убедили във високото ниво на нашите регати, и поради тази причина, Морски клуб „Балчик” не може да си позволи да се компрометира с нискокачествени състезания. Надяваме се че разбирате и се надяваме да ви видим на регата „Калиакриа`2010”, се казва в писмо на МК „Балчик” до клубовете, членуващи в БФВ.
Това е трети случай на про(паднало) състезание през този сезон, след регатите „Порт Варна” и „Байя Рапонги Екстрийм”. Държавното първенство за килови яхти (в класовете „Петерсон”, „Melges 24”, “IRC” и „Свободен-Рали”) стартира в петък, 25 септември. Програмата предвижда морски етап и гонки в Балчишкия залив. Състезателните инструкции ще бъдат на разположение в офиса на регатата след 12.00 ч. на 24 септември.
СТАНИСЛАВ ВИКТОРОВСезонът ще приключи с Държавното първенство за килови яхти, домакин на което от 24 до 27 септември е Морски клуб „Балчик”.