НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 ОЩЕ ЗА ПОСРЕЩАНЕТО НА ФРЕГАТАТА „ВЕРНИ”
(фоторепортаж)
Както вече вчера ви информирахме, след успешно участие в поредната активация на оперативната група за военноморско сътрудничество в Черно море BLACKSEAFOR в пункта за базиране Атия на Военноморска база Бургас се завърна фрегатата „Верни”. Екипажът бе посрещнат от началникът на щаба на базата капитан І ранг Георги Русев. Той поздрави командира на кораба капитан ІІ ранг Галин Манев и неговите подчинени за отличното представяне в многонационалното и им пожела по-нататъшни успехи в предстоящите изпитания.
С изпълнението на поставените по време на активацията задачи екипажът на „Верни” потвърди, че продължава да поддържа високо ниво на подготовка и че сертифицирането му на първо равнище по изискванията на НАТО е правомерно. Според капитан ІІ ранг Манев, това „Верни” ще покаже отново както на предстоящото базово учение „Атия 2011”, така и на общофлотското учение „Бриз/Сертекс 2011”, където ще премине сертификацията за второ равнище по изискванията на НАТО. Той изказа особено задоволство от специалистите от Техническия сектор, които са се справили в ход с всички възникнали проблеми и са осигурили необходимите възможности за останалите военнослужещи да се изявят по време на сериалите и епизодите в открито море.
Военните моряци не скриха удовлетворението си от това, че са представили България по време на активацията и споделиха впечатления от мащабната церемония в Истанбул, където е отбелязана 10-та годишнина от създаването на BLACKSEAFOR. В руското пристанище Новорусийск нашите моряци са били поканени за посрещането на християнския празник Великден от домакините, заедно с моряците от екипажа на румънската фрегата „Марашешти”.
МВ
Снимки матрос Галина НИКОЛОВА
С уверена маневра „Верни” подхожда към своето място в пункта за базиране Атия.
Отново на родна земя след 25-дневно отсъствие.
Началникът на щаба на Военноморска база Бургас капитан І ранг Георги Русев (в ляво) поздрави командирът на „Верни” капитан ІІ ранг Галин Манев за успешното представяне на неговия екипаж в активацията на BLACKSEAFOR.
Капитан І ранг Георги Русев благодари на военните моряци за положените усилия при изпълнението на поставените задачи.