НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 ФОТОРЕПОРТАЖ ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО НА USS PHILIPPINE SEA В БУРГАС
От 25 до 28 октомври 2011 г. на неофициална визита в град Бургас пристигна военният кораб USS PHILIPPINE SEA от състава на Военноморските сили на САЩ. На 25 октомври командирът на кораба капитан І ранг Стивън Шинего  проведе последователно протоколни срещи в община Бургас и с областния управител на Бургаска област.
Работни групи от екипажа на кораба и от Военноморска база Бургас участваха в съвместна благотворителна инициатива. На 25 октомври те освежиха и боядисаха баскетболното игрище на спортната площадка в Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов” в Бургас, където на 26 октомври се проведе баскетболна среща между отбора на американския кораб и отбора на гимназията. В същия ден група от екипажа на кораба посети и Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас, където учениците  им приготвиха традиционни и национални тестени изделия.
Американските моряци  се запознаха с историческото минало и забележителностите на град Бургас. Корабът  отплава от пристанище Бургас на 28 октомври 2011 г., уточниха от „Връзки с обществеността на ВМС”.
МОРСКИ ВЕСТНИК, Снимките са предоставени от Щаба на ВМС
Посещение на група от екипажа на кораба в  Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас.
Гостите от USS PHILIPPINE SEA имаха възможност да видят нещата и „в кухнята”.
На освеженото игрище се състоя баскетболна среща между отбора на американския кораб и отбора на гимназията.
Работни групи от екипажа на кораба и от Военноморска база Бургас  освежиха и боядисаха баскетболното игрище на спортната площадка в Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов” в Бургас.
Група от кораба посети дома за деца без родителска грижа „Ронкали” и направи дарение от сладки  лакомства, санитарни материали  и спортни пособия.
Момент от посещението на командира на кораба при областния управител на град Бургас.
Посрещането на кораба USS PHILIPPINE SEA.
Момент от посещението на командира на кораба при заместник-кмета на град Бургас Красимир Стойчев.