НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 СОКОЛ ПИЛЕ
Васко бе, ама ти наистина си се обидил! (8 февруари 2012 г. Право на отговор: „И не мычит, и не телится”) Извинявай, братко, сигурно е от сухия столичен въздух. Ако не - чувствам се виновен и още веднъж, поклон до земи и просба за извинение! Видял си сексизъм в закачката на бай Янко - че той не го знае това какво значи, женомразец ли искаш да го изкараме? Женолюбец повече му прилича, повярвай ми! Това, за момчето, което искаше да натаманим, че жените „не стават”, е истина. Имал съм лош ученик, какво да се прави, пропуснах да напиша, че под мое давление той се отказа от тезата си.
Госпожа Янкулова беше светъл пример за успешен зам. министър. Това е единствената квалификация, която ще си разреша. И няма как да се присъединя към тези от вида „комуно-ченгесарски драскачи”, „земеделец-масон” или „амбициозни некадърници”.
Васко, поздравявам те за попадението, дори извадени от контекста, потпурите от моя материал носят дъха на онова време, миналото незабравимо, което никак, ама никак не беше лесно - добре, че го загърбихме и да вървим напред! Кофтито е, че написаното от госпожата носи дъха на същото време, фестивално-конгресно, трафаретно, клише с дъх на мерак. Ама мерак за какво? Да се доказваме, да ни забележат, да отбием номера, да насочим, упътим, наклоним, внушим  - вижте ни и се чудете. Голям ташак, братко, жалко, ако не си го усетил!
Изпълнен съм с уважение към теб и не само, защото има защо!
А на изпроводяк ще напомня на читателя за какво се пееше в онази песен, за мома Калина:

Назад, назад моме Калино,
не мой да одиш подир мен,
пред нази има гора висока,
не ке можеш да я преминеш.

Хубаво, нали? 

P.S.
Васко бе, я да те питам, ти от кой резерв си капитан първи ранг? Защото аз съм вече на изхвъргача и утре-вдруги ден, таквоз, а ти си по-дърт от мен. Пусто време, сокол пиле да беше, щяхме да го хванем, а то излетя!

Капитан І ранг о. р. Янчо БАКАЛОВ
Капитан І ранг о. р. Я. Б. се готви да полети от изхвъргача.