НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 ТУРИСТИЧЕСКАТА КАРТА НА КАМЧИЯ - НА TOURMAP`2012
TOURMAP е международно конкурсно изложение в Чехия на картографски продукти и пътеводители. Тази година TOURMAP отбелязва своята девета годишнина. Търговското изложение на продукти, свързани с картографията, е създадено за целите на туристическия сектор. През 2012 година то ще бъде под патронажа на Czech Tourism и ще се проведе през средата на месец май, съобщават от Международния търговски и културен център •ГЕОПАН•.
В изложението през 2012 година ще бъде представена Туристическата карта на Камчия, издадена в две версии (на български и руски език) по инициатива на Правителството на Москва - СОК - КАМЧИЯ. Тя разкрива със средствата на модерната картография потенциала за културен туризъм на Крайбрежната част на Стара планина, между Варна и Несебър. Селектирана е за участие в TOURMAP от БКА (Българска картографска асоциация). Преди тази селекция, картата е представена на международен конгрес, където предизвика определен интерес, тъй като това е първата туристическа карта на руски език на старопланинското ни крайбрежие.
TOURMAP е престижно изложение, известно не само в Чехия, но и по целия свят. На него си дават среща най-известните издатели на литература, туристически и картографски продукти от всички краища на света.
Голямото международно жури на TOURMAP разглежда дизайнерското, полиграфическото и картографското качество на представените карти и пътеводители. Фестивалните категории са следните: карти и атласи с туристическо съдържание; електронни карти и пътеводители.
Специално внимание се обръща и на социалното влияние на тези полиграфически и дигитални продукти. За тези възможности на картографията добър пример е първата карта на Камчия. Тя ще привлече вниманието на инвеститори към Община Аврен. Сред основните критерии е актуалността и полезността на информацията за потребителите в областта на туризма. 
Начинанието на най-големия инвеститор по нашето Черноморско крайбрежие бе подкрепено и от Община Аврен, и Инвестиционно-строителна компания IBG.
МОРСКИ ВЕСТНИК