НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 ДАРЕТЕ КНИГИ ЗА БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА!
В главния офис на АБС (Асоциация на българите по света) в гр. Варна, ул. „Джеймс Баучер” № 38, www.assobulg.com, за втори път от библиотеката на СПРБ (Съюзът на подводничарите в Р. България) се предадоха над 100 тома книги. Те ще бъдат дарени на българското читалище „Олимпий Панов” в гр. Тараклия, Молдова. Книгите са само на български език, предимно от български автори - класици, между които се отличават иманата на Иван Вазов, Петър Динеков, Пею Яворов, Вера Мутафчиева, Христо Смирненски и др. През лятото на 2011 г., СПРБ стартира кампания за събиране на книги от домашните библиотеки на своите членове. Тогава в библиотеката на СПРБ също бяха събрани и предадени на АБС над 150 тома. УС на СПРБ призовава читателите на „Морски вестник”, когато си чистят библиотеките, да не изхвърлят книгите в контейнерите, а да ги предават в клуба на подводничаря на ул. „Р. Жинзифов” 31 или в АБС, на посочения по-горе адрес.

„Морски вестник” се присъединява към призива на УС на СПРБ и ще се включи в кампанията. Призоваваме и нашите читатели да сторят това!
Секретарят на СПРБ капитан-лейтенант от резерва Павел Димитров предава книгите на главния секретар на АБС г-н Максим Страхилов и на секретаря на Световния парламент на българите по света г-жа Зорка Георгиева.