НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 In memoriam:
МАЙОР ИВАЙЛО ИВАНОВ НАНЕВ

Командването на Военноморска база Варна с прискърбие съобщава, че след кратко боледуване на 23 февруари 2012 г., на 47 годишна възраст почина дългогодишният флагмански химик на съединението майор Ивайло Иванов Нанев. Майор Нанев бе пример за по-младите си колеги с искрената всеотдайност при изпълнение не само на своите функционални задължения, на и при организирането на редица обществени дейности. Той бе истински радетел за разпространяването на българската морска идея сред младежта и с желание и инициативност участваше в дейността на сдружението „Предизвикателство – млади моряци”. Няма да бъде забравен неговият подвиг през 1994 г., когато с риск за собствения си живот той спаси живота на млад матрос по време на учебни стрелби с граната. Въпреки сполетялото го заболяване, буквално до последния си ден майор Нанев не преставаше да работи за организацията на следващото спортно състезание във Военноморска база Варна.
Поклон пред светлата му памет!

Поклонението пред майор Ивайло Нанев ще се състои в понеделник (27 февруари 2012 г.) в Централните градски гробища на Варна от 12.00 ч. Погребението на майор Нанев ще бъде от 13.00 ч. с отдаването на военни почести.

Командване на Военноморска база Варна
Майор Ивайло Иванов Нанев
Комодор (дн. контраадмирал) Румен Николов връчва на майор Ивайло Нанев плакет на Военноморска база Варна за образцово изпълнение на поставените през учебната година задачи.
Майор Ивайло Нанев (в дясно, със слънчевите очила) по време на поредното международно учение, на което Военноморска база е домакин.
Майор Ивайло Нанев рапортува на контраадмирал Румен Николов за готовността на участниците в общофлотските спортни състезания.
Майор Ивайло Нанев (в средата, с черната фланелка) на състезания с футболния отбор на Военноморска база Варна.
Майор Ивайло Нанев по време на тренировка на баскетболния отбор на Военноморска база Варна.
Майор Ивайло Нанев дава началото на поредното състезание по теглене на въже във Военноморска база Варна.