НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ФРЕГАТАТА „ВЕРНИ” ПРЕДСТАВЯ БЪЛГАРИЯ В
УЧЕНИЕТО ACTIVE ENDEAVOUR

На 5 октомври в пункта за базиране Атия на Военноморска база Бургас се проведе военен ритуал по официалното изпращане на фрегатата „Верни” от състава на дивизион патрулни кораби за участие в операцията на НАТО в Средиземно море ACTIVE ENDEAVOUR („Актив Индевър”). Командир на кораба и на 130 членният екипаж е капитан ІІ ранг Галин Манев.
На изпращането присъстваха близки и роднини. Пожелания към екипажа бяха поднесени от заместник-началника на отбраната вицеадмирал Пламен Манушев, командира на ВМС контраадмирал Румен Николов и от името на Министерството на отбраната в лицето на генерал-лейтенант от резерва Запрянов. Отец Стилиян от град Черноморец отслужи водосвет за здраве и успешно плаване на фрегатата „Верни”.
Командирът на Военноморска база Бургас комодор Митко Петев в своето приветствие изтъкна, че със своята отлична подготовка  екипажът достойно ще представи българските Военноморски сили и страната ни пред партньорите от НАТО.
Информацията и снимките са ни предоставени
от Военноморска база Бургас
Командирът на кораба и на 130 членният екипаж капитан ІІ ранг Галин Манев рапортува на командира на Военноморска база Бургас комодор Митко Петев за готовността на „Верни” да изпълни поставената задача.
Момент от церемонията по изпращането на „Верни”.
Довиждане, „Верни”!
Момент от церемонията по изпращането на „Верни”.
Отец Стилиян от град Черноморец отслужи водосвет за здраве и успешно плаване на фрегатата „Верни”.
Официалните гости при изпращането на „Верни”.
Част от екипажа на фрегатата „Верни”.
Част от екипажа на фрегатата „Верни”. Най-вляво е командирът на кораба капитан ІІ ранг Галин Манев.
Командирът на Военноморска база Бургас комодор Митко Петев е уверен, че екипажът достойно ще представи българските ВМС и страната ни пред партньорите от НАТО.