НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 УЧАСТИЕТО НА ВОЕННИ МОРЯЦИ В ЧЕСТВАНЕТО НА НИКУЛДЕН И ПРАЗНИКА НА БУРГАС
На 6 декември 2012 г., Никулден и празник на град Бургас, от 10.00 часа представителните блокове на Военноморска база - ВМС, Транспортният батальон и сборен блок от военните формирования на ВВС за ПВО от гарнизон Бургас ще участват в тържествено издигане на националното знаме на площад  „Атанас Сиреков” пред сградата на Община Бургас. Строят ще бъде приет от началника на гарнизон Бургас и командир на Военноморска база - ВМС комодор Митко Петев.
От 11.00 часа военните моряци ще участват в литийно шествие от храм „Света Богородица” до 6-то корабно място в пристанище Бургас, където ще бъдат спуснати венци и цветя в морето в памет на загиналите моряци и рибари. 
По същото време на главната улица на града до сградата на Община Бургас походна кухня и личен състав от Военноморската база ще участват в приготвянето и раздаването на рибена чорба, печена риба и риба на скара.
От 10.00 часа в град Черноморец военните моряци от пункт за базиране Бургас ще участват и в литийно шествие до пристанището на града, където ще бъдат спуснати венци и цветя  в морето в памет на загиналите моряци и рибари от града.
„Връзки с обществеността” на Военноморска база – ВМС