НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ОБСЪДИХА ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА МОРСКИТЕ ПРОСТРАНСТВА
И ПРИСТАНИЩАТА

Вчера в зала „Варна” на Община Варна се състоя открита дискусия за промени в Закона за морските пространства вътрешните водни пътища и пристанищата на България. Дебатите преминаха под ръководството на Димитър Атанасов - депутат от ГЕРБ и зам.-председател на парламентарната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения. Той бе и главният инициатор да бъде осъществен подобен форум, тъй като повече от 10 години в този закон не са правени никакви промени. На многобройните въпроси, поставени от представители на морския бизнес и на различни неправителствени организации, отговориха Петър Киров - заместник-директор на ИА „Морска администрация”, и Владимир Тодоров - член на борда на ДП „Пристанищна инфраструктура”. В дискусията взе участие и заместник-областният управител на Варна вицеадмирал от резерва Пламен Манушев.
МОРСКИ ВЕСТНИК, Снимки МОРСКИ ВЕСТНИК
Работен момент преди откриването на дискусията.
Дебатите преминаха под ръководството на Димитър Атанасов - депутат от ГЕРБ и зам.-председател на парламентарната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения.
Петър Киров - заместник-директор на ИА „Морска администрация”, отговори на част от поставените въпроси.
Заместник-областният управител на Варна вицеадмирал от резерва Пламен Манушев и представителят на Щаба на Командването на ВМС капитан І ранг Георги Георгиев в работен момент от дискусията.