НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 Днес в Русе:
ПЪРВА КОПКА НА СГРАДАТА НА RIVER INFORMATION SERVICES
На 18.12. 2012 г. от 14. 00 часа в гр. Русе министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ръководител на Управляващия орган на оперативната програма „Транспорт” 2007 – 2013 г. Ивайло Московски, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, както и генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура” Мирослав Петров в присъствието на народни представители, дипломати и гости ще направят първата копка на сградата на Център за речно-информационни услуги (River Information Services – RIS) . Церемонията ще се състои в района на Пристанище - Русе- център в близост до сградата на ИА „Морска администрация” Русе , ул. „Пристанищна” 20.
Изграждането на центъра е част от дейностите, попадащи в обхвата на фаза 2, лот 1 от проект БГ 161 РО 004-4.0.01-0003 от „Създаване на речна информационна система в българската част на река Дунав – БУЛРИС. Проектът се финансира със средства от ЕС. Сградата ще бъде построена на самия бряг на река Дунав. Инвестицията възлиза на стойност 5 986 752, 89 лева без ДДС.
Информацията е предоставена от дирекция „Международно сътрудничество, връзки с обществеността и протокол” на ДП ”Пристанищна инфраструктура”.