НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ДЕЦА ПОДКРЕПИХА „ВАРНЕНСКАТА КОЛЕДА” С
ФУТБОЛЕН ТУРНИР

Новосформираният клуб „Юнак” - Аспарухово, бе домакин на благотворителната инициатива за подпомагане строежа на храм „Св. прпмчк Прокопий Варненски”.
Можете да помогнете с изпращане на SMS, с текст DMS HRAM на номер 17 777 за всички мобилни оператори

С благотворителен турнир по футбол в навечерието на Рождественските и Новогодишни празници пет детски отбора се включиха в дарителската кампания за подпомагане изграждането на новостроящия се храм „Св. прпмчк Прокопий Варненски”. Символичен домакин на срещите в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта бе отборът на ФК „Юнак”, сформиран преди по-малко от месец от църковното настоятелство на православния храм „Свети Цар Борис” във варненския квартал Аспарухово с благословението на Варненския и Великопреславски
Момент от церемонията по закриването на турнира.
Оспорваните мачове бяха по схемата „всеки срещу всеки”.
митрополит д-р Кирил.
В официалната програма на турнира се включиха още ФК „Варна”, ПФК „Спартак” и ПФК „Черно море”, а за демонстративен мач с ФК „Юнак” Аспарухово бяха поканени децата от първи и втори клас в отбора на ФК „Делфини”. След оспорвани мачове по схемата „всеки срещу всеки” най-добри се оказаха състезателите от отбора на „Спартак”, следвани от „Юнак” - Аспарухово, „Черно море” и „Варна”. Те бяха наградени от кмета на район „Аспарухово” Йордан Николов с купи, грамоти и футболни топки.
Кампанията „Варненската Коледа” се провежда под патронажа на кмета на Кирил Йорданов, областния управител на област с административен център Варна Коста Базитов, председателя на Общинския съвет във Варна Николай Апостолов и председателя на Комисията по финанси и бюджет Иван Портних. Целта на инициативата е да се съберат средства за подпомагане довършването на храма „Св. Прокопий Варненски”.
Всички желаещи могат да осъществят своето дарение на откритите дарителски сметки:
IBAN:
BG43CECB97901080628200 - в лева
BG25CECB97901480628200 - в евро
BG87CECB97901180628200 - в щ. долари
ЦКБ АД - клон Варна

„Ръка, която дава, не оскъдява” и „Който прави милостиня, дава назаем Господу…” (Премъдрост притчи Соломонови).

Да изградим новия храм на Варна „Св. Прокопий Варненски”!
За контакти с настоятелството 052/ 69 16 91, 087/ 899 66 79