НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 АКЦИИТЕ НА ПРИСТАНИЩЕ ВАРНА ДОСТИГНАХА ДО
100 ЕВРО ЕДНАТА!

Това е самата истина, уважаеми читатели! Който не вярва на това, нека сам да провери какво пише за:
Lot 29 | S.A. par Actions pour la Construction du Port de Varna в немския сайт:
Deutsche Wertpapierauktionen Historic Bonds & Shares
http://www.artfact.com/
http://www.dwalive.de/
В информацията за тази ценна книга (от 1899 г. ...) се дава подробно описание на външния й вид, както и кратка справка за Варна. В тази справка почти всичко е вярно, с изключение на това, че населението на морската ни столица днес наброява 3 милиона души! Братя германци, вие сигурно смятате, че всичко, което е далече от морето е провинция, а Варна, заедно с провинциалните градове София и Пловдив, наброява към три милиона души. Така може!
Шегата настрана, но акцията е наистина рядка и у нас ценна книга с историческа и с колекционерска стойност. Отпечатана някога в Придворната печатница в София, акцията днес е документ за времето на строителството на модерното пристанище във Варна и е гордост за всеки, който я притежава. Затова ви показваме и акцията, притежание на Държавен архив – Варна. Общо са отпечатани 1400 акции, всяка на стойност 1000 (хиляда) лева (златни!).
МОРСКИ ВЕСТНИК
Акцията на Пристанище Варна (по-точно на „Безименното акционерно дружество за направата на Варненското пристанище”) с пореден номер 1369, предлагана от немския сайт.
Акцията на Пристанище Варна (по-точно на „Безименното акционерно дружество за направата на Варненското пристанище”) с пореден номер 0747, притежание на Държавен архив – Варна.
Част от акцията, притежавана от Държавен архив – Варна.