НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ВТОРИ ДЕН НА „ОТВОРЕНИ ВРАТИ” ВЪВ ВВМУ „Н.
Й. ВАПЦАРОВ”

Вторият ден на „Отворени врати” във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”- Варна, 23 май, 2013 г., бе отбелязан и с посещението на министъра на труда и социалната политика в служебния кабинет Деяна Костадинова. Чест е за мен да съм в единствената морска академия на страната ни в навечерието на най-българския празник 24 май, каза министър Костадинова пред цялото ръководство, преподавателите, студентите и курсантите, както и много гости в двора на Морското училище. Особено ми е приятно именно тук да закрия инициативата „OpenEDU 2013 -Училище за живота”, която стартира на 7 май , а в нея се включиха над 5 700 ученици от различни училища на страната. Министър Костадинова подчерта, че тази успешна инициатива е преминала при изключителен интерес. Под неин патронаж много млади хора влязоха в Министерския съвет да
Министърът на труда и социалната политика в служебния кабинет Деяна Костадинова. Снимка: http://dariknews.bg
разгледат кабинетите на министрите и да общуват с тях. Бизнесът да комуникира с децата, те да се потопят в реалния живот, да опознаят света, да отворят вратите на познанието, сподели пред журналистите министър Костадинова.
Малко по-късно министър Костадинова присъства на официалното награждаване на преподаватели, служещи, студенти и курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” по случай Деня на славянската писменост и култура за високи постижения и резултати в учебната и преподавателската дейност, връчени от началника на Морското училище капитан І ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров.
В планетариума на Морското училище, през втория ден на „отворените врати” бяха дошли над 120 ученици от различни учебни заведения, за да изгледат сеанс и да се запознаят лично с базата на училището, учебните зали, новите тренажори и симулатори на различни корабни установки, възможностите да продължат образованието си в престижното висше учебно заведение. Посрещнаха ги преподаватели, както и цялото ръководство на училището. Министър Деяна Костадинова също присъства на сеанса в планетариума и пожела на учениците да постигат добри резултати в учението и труда.
Светла ТУХЧИЕВА