НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 МАЙСКИ ХОРОСКОП В ТРИ ЧАСТИ
(ДЕМОНКРАТИЧЕН)

Признавам си коленопреклонно, че намерението ми да направя добро на целокупното човечество, като му предоставя хороскоп за месец май, катастрофира. (вж 30 април 2013 г. Майски хороскоп в три части (Част Първа). Ударите дойдоха от две посоки. Първо, главният редактор на „Морски вестник” реши, че стига агарянците са газили земята ни – и отиде до Бодрум да понатъпче тяхната, да видят хубаво ли е. Второ, на Сатурн се завирхри незапомнена мазомутропастична буря, дори аз не помня такова чудо. В резултат на формиралите се космоплантически вихри, преобладаващо от екзостатен интеролитичен тип, се получи парадоксално изкривяване на еволвентата на лъчите ZLK-14, пренасящи в транспертикуларното пространство кейсите за отцепване на чакрите на народонаселението у нас. В резултат на всичко това съдбините на хората, родени под знака на различни зодиаци, се проектираха във вид на петстепенна циклотимична холограма по модела на Bottom, Бакалов, Путин, Куроедов – син, Едипов тип, и картината на хороскопа се осра окончателно. Ама
защо все така става, тъкмо човек се напъне да прави добро - и се окъква!
Най-малкото общо кратно на преплетените съдби на гражданите за месец май обаче се проследява относително ясно и в холограмния хаос. На предстоящите избори ще гласуват 57 % от избирателите. Явлението „наблюдател”, заместващо патентованото изобретение на господин Магарешки, прословутия изборен „застъпник”, напълно ще оправдае очакванията още на другия ден да се чешем там, където не ни сърби. Около двеста хиляди братя-роми, бивши цигани, ще изкарат по едно кайме за сметка на честта на уличната мома Демонкрация. В ноща на тъпите ножове първи на трибуната да приемат поздравления за изборната си победа ще се построят мутрогеньосите-неандероиди, окрилени от задоволство, че „където ги пипнеме, все ги биеме!”. Момичетата и момчетата на чавдарчето Стани шеф ще се пънат да обясняват с цената на какви шашми и уйдурми са загубили, ама с мъ-ъ-ъничко (и ще бъдат чудо доволни, че няма да ги карат да съставят първи правителство). И другите партайгеносчета от миманса си знаят урока. После служебният премиер има да каже едни думички, на които никой няма да обърне внимание и ще продължи да премиерства чак до новия Страшен съд. Президентът, с обичайната си прозорливост и такт, ще излезе да ни напомни, че всички виждаме „много ясно” и т. н., ама ще забрави да ни каже какво е това, дето толкова ясно го виждаме.
А пичлеметата, които си стягат куфарите да забягнат по чужбинско, ще скърцат със зъби от яд, защото с имиджа на страната, изграден от татковците и бабите им, там дори на интервю за работа не ги канят, а направо хващат парцала - и в кенефа.
Гласувайте, братя и сестри, само така окончателно ще се разбере, че ако за родната Демонкрация изборите бяха нещо важно, тя откога да ги е заменила с нещо друго!
Бай ЯНКО

КРАЙ

P.S.
Някой може и да каже, „уж в три части, пък те само две”! Така е, обаче вас кой не ви е лъгал и защо точно аз да направя изключение, хайде де!