НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 НА 11 ЮНИ В ККЗ „МТГ-ДЕЛФИН” ЩЕ СПУСНАТ НА
ВОДА СТР. № 801

На 11 юни 2013 г. в Район 2 на Кораборемонтен и корабостроителен завод „МТГ-Делфин” – Варна, ще бъде пуснат на вода обект стр. № 801 „1500 куб. м. саморазтоварваща драга”, с дължина 75 м – по поръчка на „Dutch Dredging” B.V. – Холандия, и в съвместно изпълнение с „IHC Merwede”. Корабът ще бъде достроен на вода и предаден на корабособственика до края на 2013 г. Водещ строител на обекта е инж. Николай Иванов.
Корабът е предназначен за поддръжка на плавателни канали, акватории и вътрешни водни пътища, както и участие в изграждането на хидротехнически съоръжения. Същият се строи под наблюдението на Bureau Veritas – клон Варна, съобщиха от ККЗ „МТГ-Делфин”.
Още данни за кораба: широчина – 13,4 метра, височина на борда – 4,1 метра, газене по време на драгиране – 3,48 метра. Може да оперира в акватории, чиято дълбочина е до 30 метра. Два дизелови двигателя с мощност от по 700  kW ще дават възможност на кораба да развива максимална скорост до 10 възла. Подрулващото устройство на носа е с мощност 260 kW, а мощността на помпата за драгиране – 775 kW.
МОРСКИ ВЕСТНИК

Още по темата:
15 февруари 2013 г. В ККЗ на МТГ „Делфин” заложиха кила на „Албатрос”
Така ще изглежда корабът след влизането му в експлоатация.