НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 РАДИО ВАРНА ПРЕДСТАВИ 15 ФОТО-ПОГЛЕДА КЪМ „ТОЛ ШИПС
ИСТОРИЧЕСКИ МОРЕТА 2010”

По идея на Радио Варна, 15 фотографи представиха свои снимки от регатата „Тол Шипс Исторически морета 2010” – най-голямата (до сега) ветроходна проява в нашата морска история. Така най-старото регионално радио у нас не само за пореден път припомня своята съпричастност към българската морска идея, но и ни подготвя за следващата проява от този род, на която Варна отново е домакин: SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014. Начинанието е и част от програмата, с която Радио Варна отбелязва своята 80-та годишнина.
На пресконференцията в арт-салона на радиото кметът на Варна Иван Портних, директорът на Радио Варна Елица Виденова и капитан далечно плаване Тома Томов – един от главните организатори и на двете регати, приветстваха изявата на варненските фотографи. Те оцениха високо тяхното художествено майсторство и им пожелаха сполука при улавянето на интересните моменти на предстоящата регата. Елица Виденова връчи благодарствени грамоти на всеки участник и ги покани на официалното откриване на изложбата, което ще се състои на 28 април (понеделник) от 18.00 ч. в същия арт-салон.
МОРСКИ ВЕСТНИК
Кметът на Варна Иван Портних, директорът на Радио Варна Елица Виденова и капитан далечно плаване Тома Томов – един от главните организатори и на двете регати, приветстваха изявата на варненските фотографи.
Афишът на проявата.
Елица Виденова връчи благодарствени грамоти на всеки участник. Любомир Бенковски с усмивка прие ролята да позира на своите колеги.
Красимир Делчев с усмивка си спомня перипетиите при снимането на тези красиви ветроходи.
„Морски вестник” бе представен със снимки на Пресиян Панайотов.