НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ВМС ОСЪЩЕСТВИХА НАЧИНАНИЯ ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 8 МАРТ - МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА ЖЕНАТА
На 7 март 2017 г., от 10.00 часа в Юнашкия салон в град Варна с приветствия от г-н Иван Портних - кмет на Община Варна, и контраадмирал Митко Петев - командир на ВМС, започна конференцията „Българката и морето”. Организатори са Военноморските сили и Община Варна. Контраадмирал Петев изнесе доклад-брифинг „Жените във Военноморските сили на Република България”. Капитан III ранг Димана Славова запозна присъстващите с дейността на „Сдружение на жените военнослужещи”. Беше представена изложбата „Морето в мен” на художнички от град Варна.
По-късно, от 16.00 часа, в Щаба на Военноморските сили се състоя традиционната среща на командването на Флота с жените - военнослужещи и цивилни служители, от Адмиралтейството и осигуряващите военни формирования.
В приветствието си към дамите, с които заедно служим и работим, командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев изрази своята благодарност и признание за достойната им служба и отговорното изпълнение на нелеките задължения на работното място. Поднасяйки на всяка от тях по един морски сувенир, контраадмирал Петев подчерта огромната положителна роля и благотворното влияние, което тяхното нежно присъствие играе при изграждане на един по-ведър и усмихнат климат в нашата, по начало строга и нерядко по мъжки груба, войскова среда.

Връзки с обществеността на ВМС
Снимки: www.navy.mod.bg