НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
МЕРОПРИЯТИЯ С УЧАСТИЕТО НА ВМС ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ

По случай Националния празник на Република България, 3 март, Военноморските сили ще участват в мероприятия във Варненския и Бургаския гарнизони както следва:
На 01.03.2017 г.
Бургаски гарнизон
Град Созопол
10.30 - церемония по издигане на националното знаме на амфитеатър „Аполония” и военен ритуал за полагане на венци и цветя на Арката с паметните плочи на загиналите във войните от град Созопол с участието на представителна част от в.ф. 54950.

На 02.03.2017 г.
Варненски гарнизон
С. Гроздьово, община Долни Чифлик
10.30 часа - военен ритуал за полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите руски войни с участието на представителна част от в.ф. 22580 и Представителния духов оркестър на ВМС.
Гр. Провадия
18.30 часа - на централният площад ще се проведе Тържествена проверка - заря с участието на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и Представителния духов оркестър на ВМС.

На 03.03.2017 г.
Варненски гарнизон
Град Варна
09.30 часа - на площад „Св. св. Кирил и Методий” представителни части от Варненския гарнизон (военнослужещи от в.ф. 26800 и 36940 от Военноморските сили, Представителния духов оркестър на ВМС, ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” и в.ф. 52860 от Военновъздушните сили), съвместно с Община Варна и Българската православна църква, ще участват в церемония по издигане на националното знаме. След приключване на церемонията ще се проведе шествие, с участието на Представителният духов оркестър на ВМС, от площад „Св. св. Кирил и Методий” до паметника на граф Игнатиев, Паметника на загиналите украински войни и Паметника на загиналите руски войни.
На паметниците, с военни ритуали, ще бъдат положени венци и цветя.
13.30 часа - военен ритуал за полагане на венци и цветя на Мемориала на загиналите за свободата на България руски войни в кв. „Владислав Варненчик” с участието на военнослужещи от в.ф. 54950 от ВМС и Представителния духов оркестър на ВМС.
18.30 часа - на площад „Антон Новак” (пред ФКЦ) ще се проведе Тържествена проверка - заря с участието на военнослужещи от в.ф. 54950, 26800 и 36940 от ВМС, Представителния духов оркестър на ВМС и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”.
Град Добрич
10.30 часа - пред паметника на хан Аспарух ще се проведе церемония по издигане на Националното знаме и военен ритуал по поднасяне на венци и цветя с участието на военнослужещи от в.ф. 54950 от ВМС.
Град Дългопол
19.00 часа - военен ритуал за полагане на венци и цветя пред Паметника
на загиналите войни с участието представителна част от в.ф. 38010.

Бургаски гарнизон
Град Бургас
11.30 часа - пред община Бургас представителни части от Бургаски гарнизон (военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби, в.ф. 48940 от Сухопътни войски, в.ф. 26720 и 26600 от Военновъздушните сили), съвместно с Община Бургас и Българската православна църква, ще участват в церемония по издигане на националното знаме.
12.00 часа - военен ритуал за полагане на венци и цветя пред паметника на Руските освободители.
Град Средец
09.00 часа - церемония по издигане на националното знаме пред община Средец и военен ритуал за полагане на венци и цветя пред паметната плоча на загиналите за свободата на България български воини с участието на военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби.
Град Черноморец
11.30 часа - церемония по издигане на националното знаме и военен ритуал за полагане на венци и цветя пред „Паметника на загиналите във войните от град Черноморец” с участието на военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби.

Връзки с обществеността на ВМС