НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ЧЕСТИТ ДЕЛНИК
Виц от нета: „Какъв искаш да станеш, когато пораснеш? - Тъпанар! - И защо?! - Ми всички казват - гледай го тоя тъпанар, каква кола кара!“

Това е същият тъпанар, който осветих с откритието си за съществата-ъндъргоинги (вж МВ юни 2013, „Номинация“). Щом чуят биенето на тъпана и започват да се друсат, а с осцилациите си дават вид, че имат мозък. Това трептене подаде идея на двама нобелови лауреати, открили наличието на маса у неутриното (През 2015 г. Такааки Каджита и Артър Макдоналд получават Нобелова награда „за откриването на неутринни осцилации (трептения), които показват, че частиците неутрино имат маса"). Наука е това и не е работа за моряци, да знаете! Аз уж на шега - а те от това направиха голяма пара.
Уж на шега, анонсирах Първи април да стане национален празник, а той междувременно е станал нещо много по-голямо - национален делник. У нас всеки ден е Първи април, брат ми, ден на майтапа, на конфуза, на мушенгията, прецакването, надлъгването и прекарването. То комай само на първи април не е така, защото хората са бдителни. През другите дни я карат лежерно и делничното шоуто се лее.
Миналата година си честитяхме националния празник, а сега нека си честитим големия национален делник - Първи април!

ЯНЧО трам тарарам
Илюстрациите са предложени от автора