НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар


Представителният духов оркестър ще поведе шествието до „Паметника на Приморци, загинали в Сръбско - Българската война 1885 година” във Варна. Снимка архив на Щаба на ВМС
МЕРОПРИЯТИЯ НА ВМС ПО СЛУЧАЙ 6 МАЙ - ДЕН НА ХРАБРОСТТА И ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ

По случай 6 май - Ден на храбростта и Празник на Българската армия Военноморските сили ще проведат мероприятия във Варненския и Бургаския гарнизони както следва:
Град Варна
06 май 2017 г.
От 10.00 часа на площад „Св. Св. Кирил и Методий”, представителни блокове с бойните знамена на военни формирования от Варненския гарнизон и Представителният духов оркестър ще участват във военен ритуал „Водосвет и благославяне на бойните знамена”. Негово високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще благослови бойните знамена и представителните части.
От 10.40 часа ще се проведе шествие до „Паметник на Приморци, загинали в Сръбско - Българската война 1885 година” с участието на Представителния духов оркестър на ВМС.
От 11.00 часа ще се проведе заупокойна молитва и военен ритуал по поднасяне на венци и цветя на „Паметник на Приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 година” с участието на Представителният духов оркестър на ВМС и почетен караул от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”.

Град Бургас
06 май 2017 г.
От 10.30 часа ще се проведе военен ритуал по полагане на венци и цветя на паметника на „24 пехотен Черноморски полк” пред Военен клуб Бургас.
От 11.00 часа - литийно шествие за пренасяне на мощите на Свети Георги - Победоносец от храм „Света Богородица” до храм „Св. Св. Кирил и Методий”.
От 11.30 часа на площад „Св. Св. Кирил и Методий”, представителни блокове с бойните знамена на военни формирования от Бургаския гарнизон ще участват във военен ритуал „Водосвет и благославяне на бойните знамена”.  Негово високопреосвещенство Сливенският Митрополит Йоаникий ще благослови бойните знамена и представителните части.

Връзки с обществеността на ВМС