НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
БЧК - ВАРНА, ТЪРСИ КАПИТАН ЗА КАТЕРА СИ
„МИТРОПОЛИТ СИМЕОН“

Областният съвет на БЧК - Варна, търси капитан, който да поеме командването на катера на Червения кръст - „Митрополит Симеон“. Кандидатите за длъжността трябва да имат свидетелство за правоспособност на кораби до 200 бруто регистър тона и всички необходими документи съгласно изискванията на Морска администрация.
„Митрополит Симеон“ е единственият морски съд на хуманитарната организация. Той постъпи „на въоръжение“ в БЧК - Варна, през лятото на 2011 г. след дълги години вярна служба във Военноморските сили. Името на моторния катер е избрано неслучайно - варненският митрополит Симеон (1840 - 1937 г.) е първият председател на Червения кръст в морската столица.
Бъдещият капитан на катера ще трябва да ръководи кораба на БЧК при участието му в широка палитра от дейности - от съвместни национални и международни учения с ВМС, през контрол на спасителните постове по крайбрежието и съдействие на специализираните органи при предотвратяване нещастни случаи в морето, до осигуряване на състезания по водно спасяване на море, участие в демонстрации по водно спасяване и обучение по първа долекарска помощ, като част от учебната програма на доброволните екипи по водно спасяване и екипите „Млад спасител“.
Областен съвет на БЧК - Варна


Моторният катер „Митрополит Симеон“.
„Митрополит Симеон“ по време на епизод от националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2015“.