НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
В РУСЕ ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ ОТПРАЗНУВАХА 138 ГОДИНИ ОТ
СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ

На 7 август 2017 г. в град Русе започнаха празненствата по случай 138-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България.
Командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев проведе срещи с областния управител на Русенска област г-н Галин Григоров и кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов.
За отлично изпълнение на служебните задължения, проявен висок професионализъм и постигнати отлични резултати и във връзка със 138-та годишнина на Военноморските сили кмета на Община Русе награди майор  Валентин Вълчанов Иванов - Началник на военно формирование 34410-10, главен старшина Живко Василев Иванов - оркестрант във военно формирование 52290-Варна, и матрос Росен Димитров Вангелов - шофьор в „Батальон за осигуряване” в комендантско-домакинска част във военно формирование 34410-Варна. За представителите на медиите от града бе проведена съвместна пресконференция, с участието на областния управител, кмета и командира на ВМС.
Проведе се празнично шествие от Община Русе до „Паметника на моряка”, където с военен ритуал бяха подложени венци и цветя. С едноминутно мълчание беше почетена паметта на далите живота си за Отечеството военни моряци.
По-късно на площад „Свобода” се проведе военния ритуал по случай 138-та годишнина от създаването на Военноморските сили, спектакъл „Вълни” на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, който завърши с празнични илюминации.

Връзки с обществеността на ВМС
Снимки: www.navy.mod.bg