НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ТЪРЖЕСТВЕНИ МЕРОПРИЯТИЯ ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ В БУРГАС
На 9 август 2017 г. военните моряци от Флотилия бойни и спомагателни кораби, дислоцирани в Пункт за базиране Бургас, тържествено отбелязаха 138 години от създаването на Военноморските сили на Република България. Празникът започна на строевия плац с награждаване на военнослужещи от командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби комодор Мален Чубенков. След това в ДТ „Адриана Будевска” се проведе тържествено събрание-концерт и награждаване на военнослужещи с участието на Представителния духов оркестър на ВМС.  Командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев награди военнослужещи и цивилни служители и връчи адмиралтейски грамоти в знак на благодарност за съвместната дейност и популяризиране на морската идея на представителите на местната власт. Контраадмирал Митко Петев награди офицера от запаса капитан-лейтенант Стоян Шахларски със знаме на Военноморските сили в знак на благодарност за службата в името на България. Представителите на местната власт изказаха искрените си благодарности за съвместната дейност с Военноморските сили на Република България и връчиха грамоти и предметни награди на военнослужещи от Пункт за базиране Бургас.
Празникът продължи пред паметника на моряка в Морската градина на град Бургас с ритуал по полагане на венци и цветя в памет на загиналите военни моряци и празнично шествие от Паметника на моряка до площад „Атанас Сиреков” пред сградата на Община Бургас.
Празничната програма завърши със спектакъла „Вълни” на Представителния духов оркестър на ВМС пред сградата на Община Бургас.

Връзки с обществеността на ВМС
Снимки: www.navy.mod.bg