НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ДО ВСИЧКИ ВИПУСКНИЦИ ОТ ВИПУСК ШИПЧЕНСКИ (1962-
1967 Г.) НА ВНВМУ „Н. Й. ВАПЦАРОВ”


Уважаеми Съвипускнико,
Както ти е добре известно, тази година се навършиха 50 години от завършването ни като випуск „Шипченски“ на Висшето военноморско училище. За този половин век се случиха много събития и много преживяхме. Нужно е този половин вековен юбилей да бъде отбелязан подобаващо от всички нас.
Уважаеми Съвипускнико-Юбиляр,
Най-учтиво и настоятелно те каним да участваш в тържественото отбелязване на 50 годишния юбилей от завършването ни на Висшето военноморско училище през 1967 г., което ще се състои на 23 септември (събота) 2017 г. във Варна при следната програма:

10.00 часа - сбор пред портала на Морското училище и получаване на юбилейна нагръдна значка;
10.30 часа - поднасяне на цветя на паметника на Н. Й. Вапцаров и обща снимка на юбилярите пред фронта на централния корпус на Морското училище;
11.00 часа - среща-коктейл на съвипускниците в бар-бюфета на БМКЦ (собствено заплащане на личната консумация);
13.00 часа - празничен обяд в клуб-ресторант на Община Варна;
16.00 часа - раздаване на юбилеен вестник на випуска.
Нужните и неизбежни средства за всеки участник в тържеството са 40 лева. Сумата може да се заплати предварително или в деня на тържеството.
За безпроблемно и благоприятно протичане на тържеството, бъди така добър, в срок до 15 септември (петък) т.г. да потвърдиш твоето участие в съобщение до организационно инициативния комитет на випуска.

С поздрав,
Съпредседатели на организационно-инициативния комитет на випуск Шипченски 1962-1967 г.:
К.д.п. Атанас АТАНАСОВ
Главен механик Йордан ГОЧЕВ


Юбилейната нагръдна значка на випуск „Шипченски“ (1962-1967 г.) на ВНВМУ „Н. Й. Вапцаров”. Дизайнер на значката е о.з. капитан І ранг Христо Бориславов ДИМИТРОВ (Чони) - от същия випуск, читател, приятел и автор на „Морски вестник“.