НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
НАВЪРШИХА СЕ 60 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ФЛОТСКОТО ВОЕННО ФОРМИРОВАНИЕ 28430
На 6 октомври 2017 г. тържествено беше отбелязана 60-та годишнина от създаването на флотското военно формирование 28430 - Варна. На тържеството, което започна с издигане на националното знаме, присъстваха заместник-началникът на Щаба на ВМС капитан І ранг Венцеслав Димитров, командири на военни формирования от гарнизона, офицери от Щаба на ВМС.
В словото си по случай празника командирът на формированието капитан ІІ ранг Николай Атанасов подчерта, че днешните военнослужещи и цивилни служители достойно и с чест изпълняват своите служебни задължения.
По случай празника, за безупречно изпълнение на функционалните задължения и постигнати отлични резултати, със заповед на командира на формированието капитан ІІ ранг Атанасов и бяха наградени офицери, старшини матроси и цивилни служители от формированието.  
След преминаването в тържествен марш, гостите на тържеството разгледаха формированието.
По късно през деня в аулата на Икономическия университет се проведе тържествено събрание концерт, по време на което бяха връчени награди от името на министъра на отбраната, началника на отбраната и от командира на ВМС контраадмирал Петев.

Връзки с обществеността на ВМС
Снимки: Иван САВОВ