НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
НАВЪРШИХА СЕ 65 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕ НА СВЪРЗОЧНИЯ ПОЛК НА ФЛОТА
На 6 октомври 2017 г. тържествено беше отбелязана 65-та годишнина от създаването на Свързочния полк на Военноморския флот, чийто правоприемник е военното формирование 26800 - Варна.
На тържественото мероприятие, което започна с издигане на националното знаме. Присъстваха командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев, командири на военни формирования от гарнизона, офицери от Щаба на ВМС. В строя отново застанаха, макар и символично, бивши командири на полка, офицери и старшини от запаса, служили в славното поделение през годините.
В словото си по случай празника командирът на формированието капитан І ранг Олег Георгиев подчерта, че днешните флотски свързочници достойно и с чест носят своята непрекъсната вахта, изпълнявайки завещания от техните предшественици завет „В мир и в бой - никога отбой!”
Контраадмирал Петев приветства военнослужещите и цивилните служители с празника и пожела успешно изпълнение на стоящите пред формированието задачи. Обръщайки се към присъстващите ветерани, той подчерта приемствеността и съхранените войнски традиции, с които свързочниците във Флота заслужено се гордеят.
По случай празника, за безупречно изпълнение на функционалните задължения и постигнати отлични резултати, със заповеди на командира на ВМС контраадмирал Петев, командирът на формированието капитан І ранг Георгиев и бяха наградени офицери, старшини и матроси от формированието.  
След преминаването в тържествен марш и изпращането на бойното знаме, гостите на тържеството разгледаха богатата музейна сбирка на Свързочния полк и художествената изложба на мичмана от запаса Иван Иванов.

Връзки с обществеността на ВМС
Снимки: www.navy.mod.bg