НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
БАЗОВИЯТ МИНОЧИСТАЧ „ШКВАЛ“ ПОСЕТИ ГРАД БАТУМИ
На 3 ноември 2017 г. корабите от втората постоянна противоминна група кораби на НАТО (SNMCMG2), в чийто състав са базов миночистач „Шквал“ от ВМС на Република България, миночистачът „Lupu Dinescu” от ВМС на Република Румъния и миночистачът „Edremit” от ВМС на Република Турция пристигнаха на посещение в град Батуми, Република Грузия.
На 4 ноември 2017 г. извънредният и пълномощен посланик на Република България в Грузия г-жа Десислава Иванова и военният, военноморски и военновъздушен аташе полковник Дарин Янчев посетиха базов миночистач „Шквал“. Те бяха запознати от командира на кораба, капитан III ранг Йордан Йорданов, с устройството и възможностите на миночистача, целта на участието му в групата и състава на групата.
На 6 ноември т.г., базов миночистач „Шквал“ заедно с останалите кораби от противоминната група на НАТО напускат пристанището на Батуми и ще извършат преход през Черно море до град Ерегли, Република Турция.

Връзки с обществеността на ВМС
Снимки: www.navy.mod.bg


„Шквал“ на Морската гара на Батуми.
Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Грузия г-жа Десислава Иванова (вляво) и командирът на кораба капитан III ранг Йордан Йорданов се снимаха за спомен на носа на миночистача „Шквал“.