НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ВЪВ ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ ОТКРИХА УЧЕБНАТА
ГОДИНА СЪС СТРОЙ И ПОКАЗНИ ЗАНЯТИЯ

На 9 януари т.г. в пунктовете за базиране Варна и Бургас от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби се проведоха военни ритуали по повод тържественото откриване на учебна 2018 г.
В Пункта за базиране Варна строят на военните формирования бе приет от командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев. След тържественото издигане на военноморския флаг и флаговете за разцветяване военните моряци бяха поздравени от командира на Пункта за базиране Варна капитан І ранг Георги Георгиев и командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев. Успех на военните моряци пожела и депутатът от 44-то Народно събрание вицеадмирал о.з. Пламен Манушев. Водосвет за здраве и успех бе отслужен от свещенници от Варненска и Великопреславска митрополия.
От борда на моторния катер „Георги Раковски” представителите на медиите наблюдаваха епизоди от занятия по приемане и предаване на леки товари и поща по траверзен способ, подготовка за бой и поход на военен кораб, развръщане на водолазен полигон и практически водолазни спускания, борба с възникнал на кораба пожар, спасяване на пострадал при пожара човек и транспортирането му до УМБАЛ - Варна с използване на вертолет AS565MB „Пантер” от състава на Военноморските сили.
В Пункта за базиране Бургас, след тържественото издигане на военноморския флаг и флаговете за разцветяване, комодор Мален Чубенков - командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби, поздрави военните моряци и им благодари за техният труд и самоотверженост при изпълнение на всички планирани през изминалата 2017 г. мероприятия. Той изрази своята увереност, че и през новата учебна година военните моряци от флотилията ще продължават да изпълняват своите задължения с присъщият за тях професионализъм.
На представителите на медиите и гостите бе показана техника от състава на формированието за овладяване и преодоляване на последствията от природни бедствия и епизоди по обезвреждане на невзривени боеприпаси и борба с пожар на военен кораб.
Връзки с обществеността на ВМС  
Снимки: www.navy.mod.bg