НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ОЩЕ НЯКОИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА ДЕВЕДЕСЕТТЕ И НЕ САМО
През 90-те години имаше един американски филм, в който главният герой не вървеше, а бягаше. Без цел и без посока. Не, не беше куку - просто бягането беше любимото му занимание. Ей така, да не седи на едно място... И разказваше колко много му харесвало в армията, защото там непрекъснато го карали да бяга. Помня култовата му фраза от филма: „Във Виетнам беше много хубаво, защото винаги имаше накъде да се бяга” (по време на войната, бел. авт.)
Също като у нас. Най-хубавото на армията и до днес са й реформите. Който и министър да дойде веднага започва с реформите. Не продължава - започва! Не, че нещо да промени. Ей така, да не стои на едно място. В едната канцелария правят реформа, в съседната - друга. А на горния етаж, от двете реформи правят трета и я спускат отново на долния за реформиране.
И закриват, закриват... каквото и когото видят пред себе си. Така по времето на Големия реформатор (как никой не му свети името) излезе следният виц: …

Пълния текст на разказа на капитан ІІ-ри ранг (р) Миглен ШИШКОВ можете да прочетете в рубриката „Спомени на флотски ветерани“.


Капитан ІІ-ри ранг (р) Миглен ШИШКОВ