НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ ВЪВ ВВМУ „Н. Й.
ВАПЦАРОВ“ ПО ИЗПРАЩАНЕТО НА КАПИТАН І РАНГ
ДОЦ. Д-Р ИВАН ИВАНОВ В ЗАПАСА

На 25 януари 2018 г. в редиците на офицерите от запаса премина капитан I ранг доц. д-р Иван Енчев Иванов, декан на Факултет „Инженерен“ на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Тържествената церемония започна с посрещане на бойното знаме, след което началникът на училището флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров прие строя. Бяха прочетени заповеди на министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба на капитан I ранг Иванов и за награждаването му.
Иван Енчев Иванов е приет за курсант през 1977 г.  След получаване на първото си офицерско звание той е разпределен на служба като механик в Бригадата ракетни и торпедни катери в град Созопол. През времето на службата си преминава през различни длъжности, достигайки до декан на Факултет „Инженерен“, със звание капитан I ранг и научна степен „доктор“. В отношението с колегите си винаги е бил коректен.
„Голямата му отдаденост е в основата на високите му служебни постижения, а личностните му качества са предпоставка за голямото уважение, с което се ползва капитан Иванов“, каза флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, преди да му връчи почетен плакет на Училището.
След края на церемонията колеги и приятели поздравиха капитан Иванов за достойната му служба и му пожелаха здраве, семейно щастие и преодоляването на нови професионални предизвикателства.
Георги НИКОЛОВ
Снимките са осигурени от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“