НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ДАДОХА НАЧАЛОТО НА ПРОЕКТА „ВЕТРОХОДСТВО НА ТРИ МОРЕТА“
Приключи успешно първата международна среща от графика на проект „Ветроходство на три морета“ (S3S - Sailing on Three Seas - European Crossover Experience for Young Sailors - Black sea, Aegean Sea - Atlantic ocean), разписан и ръководен от Яхт Клуб „Капитан Георги Георгиев - Порт Варна“ в партньорство със Спортен клуб „Морски спортове Тенерифе, о-в Тенерифе, Канарски острови, Испания“ и Морски клуб Сирос, о-в Сирос, Цикладски острови, Гърция.
През седмицата във Варна се срещнаха представители на трите партниращи си организации по проекта, за да уточнят подробностите около провеждането на поредица ветроходни лагери за деца-възпитаници на школите към клубовете. Беше подписано и Партньорско споразумение за изпълнение на проекта.
Във Варна гостите бяха посрещнати според традицията с хляб и сол, както и с домашни сладки, бонбони и баници, приготвени от членове на Яхт клуб „Капитан Георги Георгиев - Порт Варна“.  В свободното от работни срещи време треньори и клубни членове придружаваха гостите в обиколките на града, организирани бяха приятелски вечери. Работният график на срещата беше уплътнен от предвартилени планиращи сесии по групи, 10 часова обща работна среща по детайлизиране на програмата, обработка на проектната документация и прецизиране на Партньорското споразумение. Допълнително в дните на срещата се проведоха поредица медиини интервюта, беше организирана и закриваща пресконференция, с участието на представители от българска и гръцка страна, поради планираното отпътуване на испанските партньори.
Предстои да заработи официалният сайт на S3S, в който ще бъде публикувана информация на английски, български, гръцки и испански; ще бъдат утвърдени списъците със състезателите, които ще участват във ветроходните лагери, по два основни критерия: класиране в ранглистите и равно представителство на момичета и момчета. Партньорите имат един месец да подготвят и първия тренировъчен лагер на о-в Тенерифе (5-9 март), в който ще си дадат среща състезатели и треньори в класовете „Лазер“ и „Оптимист“.

Екипът на проект
S3S - Sailing on Three Seas

Снимка: Deni Pavlova Photography