НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ПРОВЕДЕ СЕ ОПЕРАТИВНИЯТ СБОР НА КОМАНДИРА НА ВМС КОНТРААДМИРАЛ МИТКО ПЕТЕВ
На 1 и 2 март 2018 г. се проведе оперативния сбор на командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев. Основната тема на сбора беше „Развръщане и използване на ВМС в условията на развиваща се военнополитическа криза и прерастването й във въоръжен конфликт”.
На сбора присъстваха заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, началникът на Щаба на Съвместното командване на силите флотилен адмирал Димитър Йорданов и началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” флотилен адмирал Боян Медникаров.
Официално бяха поканени областният управител г-н Стоян Пасев и кметът на Община Варна г-н Иван Портних, които представиха актуални проблеми и перспективи за развитието на града и областта. Пред основния команден състав на военния флот бяха представени доклади и презентации от представители на Щаба на отбраната, Съвместното командване на силите, и началници на отдели в Щаба на ВМС. По традиция капитан ІІ ранг о.з. Атанас Панайотов направи историческа ретроспекция на военнополитическите кризи и въоръжени конфликти на Черно море и река Дунав с участието на ВМС в периода 1879 - 1989 г.
На 2 март, след закриването на оперативния сбор, се проведе анализ на дисциплината във Военноморските сили през 2017 г.

Връзки с обществеността на ВМС    
Снимка: www.navy.mod.bg