НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ДА ИЗБИЕШ РИБАТА
В офиса на болната от задух частна електронна академия БАНИ регулярно постъпват предложения за кодош на годината (олимпийска - бел. авт.), който да бъде оценен и запомнен. Засега са отличени само няколко:
- В норвежкия отбор на зимните олимпийски игри в Пьончан тлеел допинг скандал. Оказва се, че трима състезатели не са освидетелствани като болни от астма и не са ползвали съответните препарати, забранени за спортистите от други нации.
- Денят на шегата и 140-годишнината от Освобождението на България са повод да си спомним за едновремешните свищовски дами, които срамежливо хихикали, като четели какво е написано на борда на миноноската от руската Дунавска флотилия - „Шутка“. Мислели си същото, каквото и наши съвременници, правещи си шутки с президента Путин (9-ти дан в тхекуондо).
- Ако бъде прието предложението на спортния отдел на академията е-БАНИ в ски-скоковете да бъдат въведени теглови категории, нашият  Владимир Зографски ще се абонира за всички титли в най-леката категория. Хем е най-лек, хем е най-нисък измежду скачачите от елита.
- Родният Баш Бакан (черен  пояс в карате киоку-шин и мазни борби) впечатли с балансираната си политика във връзка със скандала с отровения двоен агент Цимбаль. Другите страни от Британската общност гонят руски дипломати от столиците си, а нашият прибра от руската столица собствения ни посланик.
- Изключителната южноафриканска лекоатлетка Кастер Семеня се опълчва на всички, които я обявяват повече за мъж, отколкото жена. Звездата в бягането на 800 метра има три пъти по-високо ниво на тестостерон, но се състезава при жените. По повод съмненията за пола, майката на Кастер казала: „Аз родих момиче, после не зная!“. През тази година да вземе да се ожени! Взела си булка с всички табиети, дала „калим“ от двадесет крави и т.н. Невестата сигурно вече е забременяла - да видим какво ще се пръкне…
- Световно известната феминистка професор Джудит Бътлър, гуру на джендармеристите, има син, Айзък. Нейната близка приятелка и партньор Уенди Бътлър, също професор, също има син, Айзък. Оказва се, че е същият Айзък, на който те двете са родители. Сигурно е било високо спортно постижение да го направят, ама не ми е ясно как са го родили! Защото казано е, „Нерде Ямбол, нерде Стамбул!“
- След приключването на поредната Олимпиада цели пет шишенца с  допинг-проби на американски спортисти не са паднали от рафта и не са се разбили. При отварянето им се оказало, че резултатът е отрицателен (не са тези).*

*19.08.2016 г.: „Чистач унищожил всички допинг проби на американските спортисти! Служител изпочупил, без да иска, събраните 30 хиляди стъклени шишета от 1990 г. насам“.

ЯНЧО, трам тарарам
Илюстрациите са предложени от автора.

P.S.
Специално за г-н Никой: Разбрал, неразбрал - това е положението, брат ми!