НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
НОМИНИРАХА КАРТА НА СТРАНДЖА ЗА „НАЙ-ИНТЕРЕСНО
ТУРИСТИЧЕСКО ИЗДАНИЕ“

През Седмицата на гората Геопан информира за един успех на българските картографи, станал възможен благодарение на получената голяма обществена и институционална подкрепа. Съвременната туристическа карта на Странджа, която вече представихме, е сред номинираните „Най-интересни туристически издания“ на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“, провеждано във Велико Търново (19 - 21.04.2018 г.). 
Журирани от компетентна комисия на международното изложение, в тази категория влизат дванадесет издания. Номинацията е публикувана на
http://read-travel.eu/?page=product. Представянето на картата в сайта е съпътствано с получения през 2017 г. Сертификат № 1 за качество на картографски продукт и с отзиви за това събитие.
За да отговорят на големия интерес към богатото културно и природно богатство на Странджа, издателите на картата - КартГео - Троян, и Геопан - Бургас, пускат допълнителен тираж от нея пред сезон` 2018. Това ще осигури усвояването й като солидно справочно издание, полезно за развитието на съвременния туризъм в района на Странджа планина.
Издателите уверяват, че ще положат всички усилия да поддържат присъствието на най-успешната карта на Странджа в историята на съвременната българска картография на пазара, за да бъде достъпна за всички, които обичат планината и работят за развитието на съвременния туризъм в района.Плакат на изложението
Корица на номинираната карта на Странджа