НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
КРАЙ МОРСКА ГАРА ВАРНА КИПИ УСИЛЕН ТРУД
Още преди Първа пролет край Морска гара Варна започна да кипи усилен труд. И продължава да кипи! Улица „Вълноломна“ се променя с нови тротоари. Само за пешеходци, или пък и за автомобили? В зоната за отдих се вдигат конструкции на нови заведения, защото отдихът включва също ресторанти, барове и дискотеки. Чува се, че пешеходната и паркинг-зоната ще се разширят чак до административната сграда на Пристанище Варна ЕАД. Тепърва ще се уточнява дали ще е пешеходна зона или място, по което пешеходците ще отиват и ще се връщат до съответните заведения „за отдих“...
Кръговото движение около Морската гара в момента е строителна площадка. Самата сграда на Морска гара също е строителна площадка - част от откритите тераси вече са закрити, за да може гледката към пристанището да бъде хубава и през зимата, може би. И към гостуващите пътнически лайнери, ама нещо напоследък все ни заобикалят тия бели кораби и за тях става дума само в надписа под скулптурната композиция в края на вълнолома: „...бяло корабче с надпис познат...“ Е, белите корабчета отдавна останаха в историята и скоро ще бъдат забравени, добре, че стиховете на големия ни поет Валери Петров са живи.
МОРСКИ ВЕСТНИК
Снимки Пресиян ПАНАЙОТОВ

Кръговото движение около Морската гара в момента е строителна площадка.
Гледка „Три в едно“: нов тротоар – стара (все още) ограда – ново заведение.
И тук: същата комбинация („Три в едно“)...
Обедна почивка, новият тротоар може и да почака...
Какво сочи момчето (мъжът) от скулптурната композиция в края на вълнолома?  „...бяло корабче с надпис познат...“? Едва ли.