НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ЗА ДВА МЕСЕЦА В ПУНКТА ЗА БАЗИРАНЕ ВАРНА ПОСРЕЩНАХА  ХИЛЯДА УЧЕНИЦИ ОТ СРЕДНИТЕ
УЧИЛИЩА В РЕГИОНА

В навечерието на 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия, военнослужещите от Първи дивизион патрулни кораби посрещнаха хилядния ученик, посетил Пункта за базиране Варна във връзка с провеждането на единни комплексни занятия с ученици от 9 и 10 клас.
През месеците март и април т.г. на втория учебен срок ученици от над 20 училища от областите Варна, Добрич, Търговище и Разград бяха гости на военното формирование. Те получиха възможността да се запознаят отблизо с отговорната служба на военните моряци от бойните и спомагателни кораби в Пункта за базиране Варна.
Старанието на домакините да представят по атрактивен и интригуващ начин задачите, които изпълняват, въоръжението и техниката, с които разполагат военните кораби, винаги предизвикваше интереса и любознателността на децата и събуждаше тяхното желание един ден да станат моряци от Военноморските сили на Република България .
Вълнуващо и незабравимо за учениците остана преживяването да се качат на военен кораб, да  разгледат образци лично оръжие и съвременното водолазно оборудване.
Хилядният ученик, посетил Пункт за базиране Варна, е Иван Иванов от 9 клас на Професионална гимназия по електротехника - Варна. Той получи и подарък - книга, посветена на 120-та годишнина от създаването на Военноморска база Варна.

Връзки с обществеността на ВМС
Снимки: www.navy.mod.bg