НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ИВАЙЛО МОСКОВСКИ: ПРОДЪЛЖАВАМЕ РАЗВИТИЕТО НА ЗОНАТА ЗА СВОБОДЕН ДОСТЪП НА
ПРИСТАНИЩЕ БУРГАС

С проекта, който стартираме днес (31.05.2018 г. - бел. ред.), продължаваме развитието на свободната зона на пристанище Бургас и още веднъж потвърждаваме нашите ангажименти като правителство за отваряне на града към морето. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на стартирането на проект за изграждане на Конгресен и научно-изследователски център на пристанище Бургас. На събитието присъстваха заместник-министър председателят Валери Симеонов, кметът на Община Бургас Димитър Николов и генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов.
„Новата мултифункционална сграда ще даде възможност в Бургас да се развива и конгресен туризъм, в допълнение към всички други туристически възможности на града“, подчерта министър Московски. По думите му с построяването на трафик-кулата, Морска гара и Магазия 1 за последните няколко години, пристанището се е превърнало в спирка на едни от най-големите круизни компании в Черно море, а това е доказателство за стойността на инвестициите. „Съвместно с Община Бургас продължаваме работа в посока градът да става още по-посещавана дестинация от маршрута на круизните кораби“, подчерта Ивайло Московски.
Проектът за изграждане на Конгресен и научно-изследователски център е на стойност 13,6 млн. лева и ще бъде финансиран със средства на ДП „Пристанищна инфраструктура”. Изпълнител на строителните дейности е  „Щрабаг” ЕАД , а срокът за тяхното завършване е 16 месеца.