НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ПРИКЛЮЧИ VARNA CHANNEL CUP. ЯСНИ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ
На 3 юни, на церемония на Морска гара - Варна, се състоя награждаването на победителите в генералното класиране на регата VARNA CHANNEL CUP 2018, която се проведе от 31 май до 03 юни във Варна.
В последния ден бяха проведени решаващите 3
гонки в акваторията на Варненския залив, като финалът се отличи със силно време, попътен вятър и логично - с оспорвана борба във всички класове.
Taка, след ожесточени гонки и непрекъсната смяна на призьорите, генералното класиране стана ясно в последния момент.
Kупата в клас IRC 1 Racers и тази година грабна екипажът на „PETRA“ със шкипер Павел Дуков. Второто и третото място в генералното класиране на същия клас бяха съответно за „LZ Yachting” и „WASABI”.
В клас IRC 2 Cruisers победата отиде при „DARA”, второто място при „OBERON”, а третото при екипажа на Медицински университет - Варна с яхта „HYGEIA” и шкипер Ангел Дипчиков.
Купата за гонката в клас IRC 3 Classic вдигна екипажът на „UK SAILMAKERS”. Втори в класа останаха „PHOENIX”, а трети „IMPALA”.
В клас ORC A първото място бе отново за „PETRA”, а второто и третото, съответно за „RONIN” и „EXTASY”. В ORC B призовите места се разпределиха както следва - първо - за „WASABI”, второ - за „HYGEIA” и трето за „DARA”. В ORC C купата вдигна екипажът на „PROXIMA”, второто място бе за „SREBRENA”, третото за „KALINA”. Бургазлиите от „UK SAILMAKERS” пък станаха първи в клас ORC Conrad 25, следвани от „PHOENIX” и „ALBIREO“.
Освен купите, екипажите си поделиха като награда порядъчно количество шампанско, което допринесе за настроението на коктейла за закриване на регатата.

Победителят в генералното класиране: екипажът на яхтата „PETRA“.
Яхтата „ALBIREO“ – трето място в клас ORC Conrad 25. Снимка архив „Морски вестник“.
Тазгодишното, пето издание на регатата Varna Channel Cup, събра  250 ветроходци и 35 яхти, плаващи под флаговете на България и Румъния. Varna Channel Cup се организира с подкрепата на Община Варна и под патронажа на кмета Иван Портних, като тази година зад регатата отново застана генералният спонсор хотел-казино „Черно море“, както и логистична фирма DHL, Meдицински университет - Варна, Български морски квалификационен център, Lafka, ресторант Godzila, KFC, бира Glarus и много други, което спомага за нейното разрастване и устойчивост.
Равносметката от изминалите дни - много незабравими емоции за всички участници и любители на ветроходството. Организаторите си пожелаха догодина да увеличат броя на лодките, а спонсорите обещаха, че и занапред ще застават зад регатата, допринасяйки за развитието на ветроходния спорт в България.

Генерално класиране VARNA CHANNEL CUP 2018
IRC I
1.PETRA - Павел Дуков
2.LZ YACHTING - Лъчезар Братоев
3.WASABI - Валентин Николов
IRC II
1.DARA - Александър Георгиев
2.OBERON - Любомир Вечев
3.HYGEIA - Ангел Дипчиков
IRC III
1.UK SAILMAKERS - Михаил Копанов
2.PHOENIX - Богомил Пехливанов
3.IMPALA - Иван Костадинов
ORC A
1.PETRA - Павел Дуков
2.RONIN - Стефан Стефанов
3.EXTASY - Васил Попов
ORC B
1.WASABI - Валентин Николов
2.HYGEIA - Ангел Дипчиков
3.DARA - Александър Георгиев
ORC C
1.PROXIMA - Свилен Дойков
2.SREBRENA - Димитър Филипов
3.KALINA - Божидар Каракашев
ORC Conrad 25
1.UK SAILMAKERS - Михаил Копанов
2.PHOENIX - Богомил Пехливанов
3.ALBIREO - Венцислав Мазаков

За повече информация:
0889 668024
zornitsa@hype.bg
Зорница Вълева
Project Manager HYPE Communication