НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
НА ЮЖНОТО НИ ЧЕРНОМОРИЕ ПРЕДСТОИ
СВЕТОВНА КАРТОГРАФСКА СРЕЩА

На 18 юни от 13 ч. в Културния център на Созопол се открива 7-та Международна конференция по картография и географски информационни системи (ГИС). Тя се организира от Международната картографска асоциация (ICA), Българската картографска асоциация (БКА) и Университета по архитектура, строителство и геодезия - София, в сътрудничество с Община Созопол. Съорганизатори са Военно-географската служба към Министерството на отбраната и Българският червен кръст. Проявата се провежда под почетния патронаж на г-жа Цвета Караянчева, председател на Народното събрание на Р.  България. Очакват се 200 участници от 40 страни да пристигнат в южния черноморски град.
Поради големия интерес към най-значимата картографска проява в ЕС по време на българското председателство на Съюза, д-р Стефан Пейков, член на националния организационен комитет на конференцията, съобщи за „Морски вестник“, че е приета окончателната й програма. Тя може да бъде прочетена на работния език на конференцията - английски, (в PDF-формат) тук.
Ние я публикуваме в подкрепа на проявата в Созопол, тъй като много от докладите представляват интерес за българските черноморски общини и морската общност. Информация за формата, целите и организацията на конференцията е достъпна на: https://iccgis2018.cartography-gis.com/
В навечерието на международната среща Община Созопол ще представи на нашата общественост своята съвременна едромащабна туристическа карта СОЗОПОЛ`2018 - първият сертифициран картографски продукт на българска черноморска община.

Постер на 7-та Международна конференция по картография и ГИС, Созопол, 2018 г.