НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ДОАЙЕНЪТ НА ФАРОПАЗАЧИТЕ ПОЛУЧИ ЕКЗЕМПЛЯР ОТ
НОВОИЗЛЯЗЛАТА КНИГА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЧЕРНОМОРСКИ
ФАРОВЕ

Иван Атанасов Хаджииванов - доайенът на фаропазачите у нас, получи екземпляр от новоизлязлата книга за българските черноморски фарове 22 юни 2018 г. Представиха книгата „Фаровете и другите средства за навигационно осигуряване по българското черноморско крайбрежие (1878 - 2018 г.)“
Единият от авторите - главният редактор на „Морски вестник“ Атанас Панайотов, връчи на ветерана от Шабла книга с автограф. Книга с автограф получи и Наньо Нанев - автор на снимки в изданието и фаропазач с повече от 25 години стаж на Фар Шабла. Събитието се случи в гостоприемния дом на Наньо Нанев и бе отбелязано подобаващо с изискани традиционни шабленски специалитети (в течно и в твърдо агрегатно състояние). След това компанията съпроводи бай Иван, който през март т.г. навърши 97 години, в любимия му маршрут до фара, на който той е служил повече от 40 години. Доайенът на фаропазачите е в добро здравословно състояние, което му позволява да чете и да гледа телевизия. Дай Боже всекиму!
МОРСКИ ВЕСТНИК
Снимки МОРСКИ ВЕСТНИК

Иван Атанасов Хаджииванов - доайенът на фаропазачите у нас, получи екземпляр от новоизлязлата книга за българските черноморски фарове.
Книга с автограф получи и Наньо Нанев - автор на снимки в изданието и фаропазач с повече от 25 години стаж на Фар Шабла.
Ветеранът не пропусна възможността да се разходи до фара, на който е служил повече от 40 години.
Бай Иван позира пред вратата към стаята на фаропазачите. Тази врата, изработена от ясен, е на повече от 160 години!