НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
10 ГОДИНИ „МОРСКИ ВЕСТНИК“ В ИНТЕРНЕТ!
Преди 10 години, през юни 2008 г., се появи първата новина на „Морски вестник“ в интернет. През юли 2008 г. емисиите новини на нашето издание станаха редовни, а през август с.г. - ежедневни. Интернет даде възможност „Морски вестник“ да достига до всички краища на света, където има достъп до глобалната система от свързани компютърни мрежи. Нашите читатели вече наистина са навсякъде по света - нещо, за което при печатното издание можехме само да мечтаем. Въпреки това, при всяка възможност ние продължаваме да пускаме и печатни издания по различни поводи и годишнини, защото държим на своя произход и на биографията си, която е свързана с печатни издания: вестник „Маяк“ (1952 - 1992 г., последните му броеве излизат като „Морски вестник“) и списание „Морски свят“ (1986 - 1992 г.).
От сигналния брой на сегашния „Морски вестник“ (август 1994 г.) до първите редовни емисии на „Морски вестник“ в интернет (юли - август 2008 г.) екипът на изданието направи една голяма крачка, но тя нямаше да бъде възможна без съдействието и помощта на нашите читатели, приятели и автори. Затова използваме 10-та ни интернет-годишнина още веднъж да благодарим на всички, които ни четат, пишат ни и ни подпомагат според своите възможности. А ние от своя страна обещаваме да държим същия курс в медийния океан и да не сваляме флага при каквито и да било препятствия и изпитания.
Малко са интернет-изданията у нас, които поддържат он-лайн всички свои новини, публикувани през последните 10 години. Тези информации и сега са достъпни до всеки наш читател, който пожелае да ги прегледа. „Морски вестник“ е бил, е и ще си остане издание от морски хора за морските хора и за всички, които обичат морето. Нямаме възможност да развихрим авто-рекламна кампания и да организираме коктейли. Не очакваме и някоя от морските институции, заети със собствените си проблеми, да ни поздрави. На нас ни стига непрекъснатата връзка с читателите, която винаги ни е зареждала с необходимата енергия, за да продължим напред, независимо от трудностите, които не ни липсват.
Да ни е честита 10-та интернет годишнина! Продължаваме напред!
Атанас ПАНАЙОТОВ,
главен редактор на „Морски вестник“ от 31 март 2001 г.

Моторният кораб „Мургаш“ в канала „Море - езеро“. Снимка Петър ПЕТРОВ